4. 4. 6 الزامات تامین امنیت ساختمان ها و ایمنی متصرفین

4. 4. 6. 1 تامین ایمنی ساختمان در برابر سوانح طبیعی و امنیت فردی متصرفین و بهره برداران ساختمان ضروری است.الزاماتی که ایمنی ساختمان و امنیت بهره برداران را تامین کند،باید در طراحی ساختمان ها لحاظ شود.

4. 4. 6. 2 ایمنی متصرفین و بویژه افراد دارای معلولیت و کم توان جسمی حرکتی در حریق از اهداف اصلی مقررات ملی ساختمان است و تمهیدات در نظر گرفته شده برای حریق در سوانح دیگری چون زلزله نیز پاسخگو است.بنا بر این رعایت مسیر ها و دسترسی ها ی خروج و دیگر تمهیدات آن مانند فضاهای پناه در بند 4. 9 .12 این مبحث و دیگر مقررات ذکر شده در مبحث سوم این مقررات الزامی است.

4.. 4. 6. 3 به منظور ایمنی بیشتر متصرفین در سوانح و بویژه زلزله،امدادرسانی از خارج ساختمان به متصرفین و بهره برداران از طریق جایگاه و بازشوهای امدادرسانی ،مندرج در 4. 9. 12 الزامی است.

4. 4. 6. 3 به منظور ایمنی بیشتر  متصرفین در سوانح و بویژه در زلزله ،امدادرسانی از خارج ساختمان به متصرفین و بهره برداران از طریق جایگاه و بازشو های امداد رسانی ،مندرج در 4. 9. 12، الزامی است.

4. 4. 6. 4 به منظور تامین امنیت ساختمان ها و تصرف های در دست بهره برداری،تدابیری اتخاذ شده و در بند 4. 9. 12 ارایه گردیده،که جهت حفظ منابع و دارایی مردم رعایت آنها الزامی است.

7-4-4الزامات مناسب‌سازی ساختمان برای افـراد دارای معلولیـت و کم‌توان جسمی- حرکتی

در طراحی و اجرای ساختمان‌ها و محوطه‌های مجتمع‌های سـاختمانی، رعایـت آخرین ویرایش ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد معلول جسمی- حرکتی مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری، توسط مرجع صدور پروانه و مهندسان طراح و مجری ساختمان الزامی است.

در طراحی و ساخت مجتمع‌های مسکن اجتماعی و حمایتی و آپارتمان‌های شخصی به ازای هر ۲۰ واحد مسکونی حداقل یک واحد مناسب‌سازی شده برای معلولین و کم‌توانان جسمی حرکتی در نظر گرفته شود